HAVOK NA 4STORY - JAK BYSTE SE K TOMU STAVĚLI
Ahoj všem,bavila jsem se s kámošem kterej je prostě ajťák a bavili jsme se o různých herních enginech,hlavně o havoku,tak mě napadlo: dokázali byste si představit že by 4Story běželo na enginu Havok? Já osobně bych si to dokázala představit,postavy,oblečení,krajina by chovalo jako v realitě.
např. kdybyste běželi tak by se plášt házel ze strany na stranu jak by to dělalo ve skutečnosti.
co si o tom myslíte vy?
s pozdravem Darth Traya :)
pěkný by to bylo ale dle mě nerealné z důvodu:
1/ Zemi a GF by museli celou hru kompletně předělat (grafiku,zvuky,scripty,animace prostě všechno)
2/ licence na Havok něco stojí a né zrovna málo
3/ navíc by Havok zvedl nehorázně HW náročnost,to by si spousta lidí nazahrálo.
4/ kdyby Zemi a GF předělalo 4S na havok,tak by se za 4s platilo,jak by jinak zaplatili licenci a předělání hry na požadavky které Havok požaduje?
suma sumarum,pěkný by to opravdu bylo,ale podle mě se to nikdy nestane.
s Pozdravem xTALIx :)
Existují i open source fyzikální enginy, třeba Bullet, ale pochybuju že se k něčemu takovému ZEMI v blízké budoucnosti odhodlá a jak už bylo zmíněno, zvedla by se dost HW náročnost.Pro dnešní herní akcelerátory to není žadný problém, ale dost lidí hraje na chipech od Intelu a ty by to jen těžko rozdýchaly, i když fyziku muže počítat i CPU.
Tento příspěvek byl naposledy upraven Před 85 dny od Inge.Nápad dobrý, ale nejspíš nerealizovatelný. Jediná možnost by byla v tom, že by se ZEMI spojilo s nějakym hernim gigantem ( ubisoft, bioware/EA) což neni taky moc reálný a za hru by se muselo beztak platit.
no jo no ale upřímně vám by se něco takového ve hře nelíbilo?
http://www.youtube.c...h?v=3bKphYfUk-M
To by bylo doooost hustýýý! Přetavit si lvl1, do kterýho praští 90lvl sekerou +24 s kritickým zásahem až by to chudáka vílu lvl1 vymrštilo z monitoru! Taky jsem se o takových věcech bavil s kámošem, ale o Source enginu, ten nemá takový HW nároky.
Ale co za pár dní od zavedení? kusy země pryč, stromy vytrhaný i s kořenama a za chvíli budem bojovat na bílém podloží
Trayo nejde o to jestli se nám to líbí nebo ne,jde o to že táhle hra není na Havok a celkově na jakykoliv fyzikální engine vůbec stavěná.Jak už jsem řekla museli by hru komplet předělat,to znamená vrazit statisíce ne-li miliony,protože co vím tak nový Havok požaduje DX11,to by vážně hráči se slabším počítačem by už mohli udělat hře pá pá a navíc tobě by se chtělo platit za hru?